Skip to content
טכנולוגיה לחיים

עוגת קרפים עם קצפת, תותים ושוקולד

קרין גורן עם מתכון קליל ומושחט להפליא! עוגת שכבות קרפ במילוי קרם שמנת וגבינה, פרוסות תותים ומעל הכל - גאנש שוקולד. קרין משתמשת במיקסר MUM5 של בוש עם מישקל אינטגרלי שעוזר לה לדייק את המתכון והכי חשוב - חוסך בכלים שצריך לשטוף!

עוגת קרפ עם קצפת, תותים ושוקולד

מצרכים:

לקרפים:

420 גרם קמח

7 ביצים לארג'

2 כוסות חלב

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם סוכר

20 גרם סוכר וניל

480 גרם מים (ברז)

2 סלסלות תותים יפים

לקרם:

625 גרם שמנת מתוקה (2 וחצי מיכלים)

500 גרם גבינה לבנה

120 גרם חלב

200 גרם סוכר

80 גרם (חבילה) פודינג וניל

לציפוי שוקולד:

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

120 גרם שוקולד מריר

פרוסת עוגה של קרפ עם קצפת, תותים ושוקולד

מעבדים בבלנדר את כל החומרים של הקרפ. מסננים ומעבירים לקנקן.

מטגנים קרפים במחבת משומנת - חצי מצקת כל פעם, להזהבה קלה משני הצדדים.

שמים בערימה בצלחת ומכסים במגבת. מצננים.

שוקלים לקערה ומקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר.

פורסים את רוב התותים לפרוסות דקות (שומרים כמה לקישוט).

בונים בצלחת שכבות של קרפ-קרם-תותים עד לסיום הקרפים. מקררים שעתיים להתייצבות.

מחממים במיקרוגל את חומרי ציפוי השוקולד וטורפים לאיחוד.

מצפים בשוקולד את פני העוגה ומקשטים בתותים.