Skip to content
טכנולוגיה לחיים

עוגת קונקורד שוקולדית של מיקי שמו

עוגת קונקורד שוקולדית של מיקי שמ

עוגת הקונקורד המרשימה, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית או לאופים המנוסים והמשקיעים.

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

למרנג:
200 גרם סוכר (1 כוס)
5 חלבונים מביצים מידה M
190 גרם אבקת סוכר (½ 1 כוס)
1 כף אבקת קקאו
לקלתית:
5 ביצים גדולות מידה L (בטמפ' החדר).
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
170 גרם קמח (1 כוס ועוד 2 כפות)
1 כפית אבקת אפיה.
¼ כוס שמן קנולה
לקרם שוקולד:
750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
300 גרם שוקולד מריר
30 גרם אינסטנט פודינג וניל (2 כפות)
עוגת הקונקורד המרשימה, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית או לאופים המנוסים והמשקיעים.

אופן הכנה:
מכינים את הקלתית:
• מחממים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דק' במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
• מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
• מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשוליים ואופים כ-40 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
• פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת. עוטפים 3 שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לשימוש עתידי.

מכינים את גלילי המרנג:
• מחממים תנור לטמפרטורה של 110 מעלות.
• בקערת מיקסר נקייה, מקציפים חלבונים עם סוכר עד קבלת קצף יציב.
• מנפים פנימה אבקת סוכר והקקאו ומקפלים בעזרת מרית באופן ידני.
• מעבירים את תערובת המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של 1 ס"מ.
• על גבי נייר אפייה, מזלפים עיגול מרנג בקוטר 26 ס"מ (ניתן לצייר על הנייר מראש את קוטר העיגול). לצידי העיגול מזלפים מקלות מרנג ארוכים (אורכם אינו משנה כ"כ מכיוון שאחרי האפייה שוברים אותם בגודל הרצוי).

מכינים את קרם השוקולד:
• מרתיחים מיכל וחצי של שמנת מתוקה ויוצקים על גבי השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד בתוך השמנת החמה. מערבלים עם בלנדר מוט על מנת לקבל תערובת הומוגנית וחלקה.
• מצננים במקרר ל-4-5 שעות עד לילה, ולאחר מכן מקציפים את התערובת הקרה עם השמנת המתוקה שנותרה (מיכל וחצי) והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם שוקולד יציב.

מרכיבים את העוגה:
בתוך תבנית עגולה, מניחים שכבה אחת של קלתית, ומעל מורחים שכבה אחת של קרם שוקולד עד ל- 1/2 מגובה התבנית, מניחים שכבת מרנג עגולה וממשיכים למלא את התבנית בקרם שוקולד.
מחלצים את העוגה מן התבנית ומקשטים עם מקלות המרנג מעל ומסביב לה.

צילום: דניאל לילה.

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.