Skip to content
טכנולוגיה לחיים

מלבני שקדים פירותיים

מלבני שקדים פירותיים

עוגיות דקות, פריכות ושטוחות עם תחתית של בצק פריך וטופינג של שקדים וקליפות הדרים.
ניתן שלב מעל זיגוג שוקולד מריר אך לא חובה.

המתכון מותאם לתבנית תנור ביתית בגודל 42X34 ס"מ

רשימת חומרים לבצק הפריך:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
110 גרם (1 שקית+ 1 כף) אבקת סוכר40
גרם (4 כפות) אבקת שקדים
1 ביצה בינונית
קורט מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה

1 כפית תמצית וניל

רשימת חומרים לציפוי:
60 גרם (2 כפות) דבש
60 גרם חמאה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
40 גרם (2 כפות) קליפות הדרים חתוכים לקוביות קטנות
גרידה מ- 1/2 לימון

אופן הכנה:
מכינים את הבצק: בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את הביצה וקורט המלח ומחצית מכמות הקמח ומערבבים במשך 1/2 דק' במהירות איטית. לאחר מכן, מוסיפים את יתרת הקמח ועד קבלת בצק בעל מירקם אחיד וללא גושים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל-1/2 שעה למקרר.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה את הדבש, חמאה וסוכר ומסירים מהאש, מוסיפים את הגרידה, השקדים יחד עם קליפות ההדרים, מערבבים היטב.
מעצבים ואופים: מוציאים את הבצק מן המקרר, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרדדים את הבצק לגודל התבנית ,משטחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים את הציפוי ואז אופים למשך כ- 15 דקות, כשיוצא חם מהתנור פורסים למלבנים בגודל 2X5 / 3X4 .
במידה ובא לכם לזגג בשוקולד מריר מלמעלה, תמיסו 100 גרם שוקולד מריר, ותפזרו בצורה חופשית שוקולד מעל (לפני חיתוך העוגיות למלבנים).