Skip to content
טכנולוגיה לחיים

עוגת תפוחים ושבבי פקאן ללא גלוטן של מיקי שמו

רוצים לדעת את הסוד של מיקי שמו לעוגה בחושה מושלמת?

רוצים לדעת את הסוד של מיקי שמו לעוגה בחושה מושלמת?
טכניקות האפייה של מיקי שמו מגיעות עד אליכם! צפו בסרטון וגלו את כל הטיפים של מיקי להכנת עוגה בחושה מושלמת.
איך משיגים מרקם מצוין, עוגה לחה ועסיסית שאינה מתייבשת לאחר יום ועוד.
בואו נראה ביחד איך עושים זאת נכון.

רשימת חומרים

המתכון המלא לעוגת תפוחים בחושה של מיקי שמו

רשימת חומרים (לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ):
3 ביצים גדולות + 2 חלבונים
240 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
175 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
280 גרם (2 כוסות) קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון
400 גרם (4 כוסות) תפוחי גרנד סמית קלופים, נקיים מליבה
120 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן סיני

המתכון המלא לעוגת תפוחים בחושה של מיקי שמו

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 170 מעלות ומשמנים את התבנית.
מגררים את התפוחים הקלופים בעזרת אביזר הפומפיה הגסה של מעבד המזון. לאחר מכן, קוצצים את אגוזי הפקאן הסיני בעזרת סכין הפלדה המשוננת עד קבלת פירורים מעט גסים.
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית לכמה שניות את שני סוגי הסוכר. לאחר מכן מוסיפים את הביצים והחלבונים. מוסיפים את שמן הקנולה בהדרגה, תוך כדי פעולת הערבול ושני סוגי הסוכרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה למשך כ- 2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים (קמח ללא גלוטן, סודה לשתיה, אבקת אפיה וקינמון) יחד. מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר תוך כדי ערבול במהירות איטית, מוסיפים את התפוחים יחד עם אגוזי הפקאן ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים לתבנית ומחליקים.
אופים למשך 40 דקות בתבנית אינגליש קייק או כ- 50 דקות בתבנית עגולה, עד מבחן הקיסם (נועצים אותו במרכז העוגה והוא צריך לצאת יבש עם פירורים לחים)
מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש

מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.