Skip to content
טכנולוגיה לחיים

כוסיות מוס שוקולד אישיות עם קראמבל של מיקי שמו

כוסיות מוס שוקולד אישיות עם קראמבל של מיקי שמו

רשימת חומרים (כ-10 כוסיות מוס)

מוס שוקולד חלב:
360 מ"ל (½ 1 כוסות) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן:
360 מ"ל (½ 1 כוסות) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן

לציפוי:
120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

קראמבל שוקולד ללא גלוטן:
50 גרם קמח ללא גלוטן
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
50 גרם אבקת שקדים
5 גרם קקאו

אופציה: פניני קרנץ שוקולד לשילוב בין השכבות

כוסיות מוס שוקולד אישיות עם קראמבל של מיקי שמו

הכנת מוס שוקולד אוורירי תוך השוואת מרקמים
טכניקות האפייה של מיקי שמו מגיעות עד אליכם! צפו בסרטון ולמדו ממיקי את הטכניקה הנכונה להכנת מוס שוקולד עשיר בטעם ועם מרקם מושלם ואוורירי מביאים לרתיחה 3/4 כוס שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך 45 דקות.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ¾ כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בהדרגה לתערובת השוקולד המצוננת.

מכינים את מוס השוקולד הלבן

מכינים את מוס השוקולד הלבן: מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ¾ כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בהדרגה לתערובת השוקולד המצוננת.
מעבירים את המוס שוקולד חלב ומוס שוקולד לבן לשקי זילוף ומעבירים למקרר.

מרכיבים את הכוסות: מזלפים עד גובה 1/3 מוס שוקולד חלב, מפזרים מעט פניני קרנץ ומעל מזלפים עד גובה 2/3 מוס שוקולד לבן. מכניסים למקרר להתייצבות לכשעה.

מכינים קראמבלס שוקולד

מכינים קראמבלס שוקולד:
במעבד מזון עם להב פלדה משונן מניחים את כל החומרים היבשים, מוסיפים קוביות חמאה קרות מאוד, ומעבדים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה. מניחים את תערובת הקראמבלס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות לכ- 15 דקות או עד להשחמה קלה.
מפזרים מעל כוסיות המוס ומגישים.

המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש

מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.