Skip to content
טכנולוגיה לחיים

דובשניות תוצרת בית של מיקי שמו

עוגיות דבש ביתיות שמתאימות בדיוק לחגי תשרי. מושלמות לראש השנה, טעימות לאחר הצום ומעולות ליד הקפה בסוכה. הכנתן דומה מאוד לעוגיות שוקולד "מושלגות" מכיוון שגם הן נסדקות מאוד בגמר אפייתן.

החומרים:
200 גרם חמאה
½ כוס סוכר (100 גרם)
½ כוס סוכר דמררה (100 גרם)
½ כוס דבש (160 גרם)
2 ביצים מידה L
4 כוסות קמח לחם (560 גרם)
2 שקיות אבקת אפיה
קורט מלח
קורט קינמון (לגיוון ניתן גם להוסיף מעט ג'ינג'ר טחון וציפורן)

לקישוט:
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית חמאה, סוכר, סוכר דמררה ומלח- עד קבלת תערובת בהירה. (כ-5 דקות)
• מוסיפים את 2 הביצים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד.
• ממשיכים לערבל ומוסיפים את הדבש.
• מנפים לתוך המיקסר קמח ואבקת אפיה ביחד ומערבלים עד קבלת בצק אחיד . • משמנים קלות את הבצק, מקררים כשעה ומרדדים לכדורים.
• מגלגלים באבקת סוכר ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של ½ 2 ס"מ אחת מן השניה.
• אופים כ-10 דק' עד להזהבה קלה.
• מצננים ומאחסנים בצנצנת.

המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.

צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.