מיקי שמו מספר: "את אמנות הכנת המעמולים למדתי מאמי, שבאה ממשפחה תורכית. במשפחתה היו מכינים אוסף של מעמולים בצורות שונות ועם מליות שונות. אלה שלפניכם משלבים בין מעמול לתמרים למעמול אגוזים. גם צורתם שונה מהמקובל – במקום כדורים עם דוגמה מחורצת מעצבים אותם בצורת פרסה".

מצרכים (ל-40 מעמולים):
לבצק:
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מי ורדים
500 גרם (1/2 3 כוסות+ 1 כף) קמח מנופה
240 גרם (1/2 1 כוסות) סולת
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
300 גרם חמאה רכה
למלית:
1 חבילה (500 גרם) תמרים מגולענים בוואקום
½ כפית קינמון
100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קצוצים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לקערת מיקסר. מוסיפים קמח, סולת וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-2 דקות רק עד לקבלת בצק רך.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מכינים את המלית:
שמים תמרים וקינמון בקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שהמלית מתרככת. מעבירים לקערה, מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב.
מעצבים, ממלאים ואופים:
מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר 4 ס"מ. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל של 5x7 ס"מ ועובי ½ ס"מ. יוצרים מהמלית מעין נקניקים בקוטר 2 ס"מ ובמשקל 15 גרם ומניחים אחד בתחתית כל מלבן (בחלק הרחב והקרוב אלינו). מגלגלים כל מלבן לרולדה קטנה ומעגלים את הקצוות ליצירת סהרון. צובטים את הסהרונים היטב (עדיף במצבט ייעודי), ומסדרים את המעמולים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ.
אופים כ-20 דקות רק עד שתחתית העוגיות מזהיבה. החלק העליון יישאר חיוור מאוד.
מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.
קרדיט תמונה: דניאל לילה

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.