Skip to content
טכנולוגיה לחיים

קציצות עוף ברוטב חמצמץ

מנה נהדרת של קציצות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם שפע עשבי תיבול וטעמים! הרוטב החמצמץ רענן ומושלם והן הולכות טוב עם כל תוספת שתשדכו להן. הן לא בררניות אל תדאגו

קציצות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

מצרכים ל- 25 קציצות:
1 ק"ג עוף טחון
2 גבעולי סלרי
1/2 צרור שמיר1/2
צרור כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
1/2 בצל לבן
2 שיני שום
2 ביצים
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1 כף שטוחה מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

לרוטב:
2 כפו שמן קנולה
4 שיני שום פרוס
1/2 צרור גבעולי סלרי קצוץ
1 כוס יין לבן יבש
500 מ"ל מיץ לימון
2 ליטר מים רותחים
1 כף כורכום
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 קורט פפריקה חריפה
1/2 כף כמון
1 כף סוכר לבן
1 כף מלח

קציצות עוף ברוטב חמצמץ

אופן הכנה:
מכינים את הקציצות: מערבבים במעבד מזון את העוף, הסלרי, השמיר,
הכוסברה, הבצל הירוק, הבצל הלבן, השום, הביצים, הכורכום, הפפריקה,
הכמון, המלח והפלפל לתערובת אחידה. מחממים מחבת עם שמן. יוצרים קציצות שטוחות בעזרת ידיים מעט
רטובות ומטגנים. מניחים בצד על גבי צלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת שאריות השמן.

מכינים את הרוטב: מאדים במעט שמן את השום עם הסלרי, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות, מוזגים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם הרוטב יוצא חמוץ מידי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים).
מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים על אש בינונית עוד 10 דק'.

מגישים: מפזרים את השמיר והפטרוזיליה על הקציצות ברוטב ומגישים עם איזו תוספת שאוהבים.

קרדיט צילום: שניר גואטה
המתכון הופק בשיתוף אתר Foody.

MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש

MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש

מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום. כך שאתם יכולים לחתוך קוביות, לקצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון פעולות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.

הכירו את MultiTalent