Skip to content
טכנולוגיה לחיים

עוגת גבינה ניו יורקית עם בצק פריך וציפוי שמנת חמוצה

ניו יורק צ'יז קייק של מיקי שמו

עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה היא שילוב מנצח. על מנת לשמור על העוגה גבוהה ויפה יש לאפות אותה כשבתוך התנור יש תבנית עם מים, ובנוסף לפתוח את התנור מספר פעמים במהלך האפייה, על מנת לשחרר את האדים שמצטברים בתוך התנור.
גם כאן, כמו ברוב עוגות הגבינה, מומלץ מאוד להכינה יום לפני הגשתה.

מתכון לתבנית בקוטר 26 ס"מ. דרגת קושי: בינוני.

חומרים לבצק פריך:
100 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר (½ כוס)
קורט מלח
1 ביצה במידה M
2 כפות שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
170 גרם קמח לבן (¼ 1 כוסות)

חומרים לבלילה:
830 גרם גבינת שמנת
240 גר ם אבקת סוכר (2 כוסות)
4 ביצים במידה M
2 חלמונים במידה M
110 מ"ל שמנת מתוקה (½ כוס פחות כף 1)
1 מקל וניל
גרידת לימון מ- ¼ לימון

חומרים לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
25 גרם אבקת סוכר (½ 2 כפות)

אופן הכנה:
מכינים את הבצק הפריך: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבל. מוסיפים את השקדים הטחונים, תמצית הווניל והקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מוציאים את הבצק ומניחים על גבי משטח עבודה מעט מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ, קוטר התבנית. משמנים את התבנית קלות, מניחים את עיגול הבצק בתחתית התבנית ואופים במשך 12-14 דקות.

מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם אחיד. בקערה נפרדת טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הביצים, החלמונים, השמנת המתוקה, הווניל וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת למסת הגבינה ומערבלים עד שמתקבלת מסה חלקה ומעט נוזלית.
מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ בנייר כסף בשתי שכבות עם הבצק האפוי בפנים לפני מזיגת מסת הגבינה ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבצק האפוי ואופים למשך 80 דקות. חשוב לזכור לפתוח את התנור מספר פעמים על מנת לשחרר את האדים מן התנור.

מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר שהעוגה התקררה יוצקים את השמנת על גבי העוגה ומשטחים. מחממים תנור לחום של 130מעלות ואופים למשך 7 דקות. חשוב לקרר את העוגה לילה לפני הגשתה.

המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה. התוכנית משודרת בימי שישי בשעה 18:00
התוכנית המלאה עם כל מתכוני חג שבועות תעלה בתאריך 7.6.19 בערוץ האוכל YES 28, HOT 38

צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק

מתכוני השבועות של מיקי שמו

חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!

מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.