המרכיבים:
2 ביצים מידה L
½ כוס סוכר דמררה (100 גרם)
¼ כוס טחינה (60 גרם)
¾ כוס יוגורט (130 גרם)
½ כוס קמח לבן (70 גרם)
½ כוס קמח כוסמין מלא (70 גרם)
½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים (50 גרם)
½ כוס אגוזי מלך שלמים (50 גרם)
½ כוס אגוזי פקאן שלמים (50 גרם)
¼ כוס תאנים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס שזיפים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)
¼ כוס אננס מיובש (50 גרם)
½ כפית קינמון
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
אופן הכנה:
1. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ פירות, לאחר שעה מסננים אותם מן הנוזלים.
2. מחממים תנור לחום 170 מעלות
3. מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית עד לקבלת קציפה בהירה.
4. מחליפים לבוחש גיטרה ומוסיפים טחינה ויוגורט. מערבלים היטב עד קבלת בלילה חלקה
5. מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי המלך, הפקאן והשקדים, 30 מ"ל ממיץ התפוזים ואת הקמחים, אבקת האפייה, תמצית הוניל וגרידת הלימון
6. מערבלים לזמן קצר, רק עד היטמעות כל החומרים בבלילה
7. משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית
8. מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק
9. מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.
טיפ: אם תרצו חיי מדף ארוכים יותר הגדילו את כמות האגוזים והקטינו את כמות הפירות היבשים.
המתכון מתוך התוכנית "מתוק או מלוח" בערוץ האוכל . צילום: איתיאל ציון