Skip to content
טכנולוגיה לחיים

טארט אגוזי לוז וקרמל מלוח של מיקי שמו

קינוח של קונדיטוריה – אצלכם בבית. בואו ללמוד ממיקי שמו כיצד להכין טארט בעל מרקמים מנצחים - בצק פריך, אגוזי לוז קלויים וממרח קרמל מלוח מושלם.

טארט אגוזי לוז וקרמל מלוח של מיקי שמו

רשימת חומרים ל-8 עד 10 טארטים אישיים בתבניות טארט מרובעות בגודל 7.5 ס"מ / 7.5 ס"מ

בצק פריך:
70 גרם חמאה רכה
50 גרם (½ כוס) אבקת שקדים
15 גרם (1 כף גדושה) אבקת סוכר
1 ביצה במידה M
קורט מלח
125 גרם (3/4 כוס) קמח

מלית קרמל מלוח ואגוזי לוז:
½ 3 כוסות סוכר (670 גרם)
1/3 כוס סירופ גלוקוזה (67 גרם)
מקל וניל
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
כוס חלב פחות 2 כפות (170 מ"ל)
85 גרם חמאה
כפית שטוחה מלח ים אטלנטי (5 גרם)
200 גרם אגוזי לוז

טארט אגוזי לוז וקרמל מלוח

אופן הכנה:

מכינים ואופים את קלתית הבצק פריך:
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית-בינונית את החמאה, אבקת השקדים ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה והמלח, מערבלים כדקה ולבסוף מוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ.
חותכים מהבצק ריבועים בגודל 10/10 ס"מ ומעבירים לתבניות. מהדקים היטב לתחתיות ולשוליים ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים 15 עד 17 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

מכינים את ממרח הקרמל המלוח:
כותשים מעט את המלח. בסיר רחב מניחים את מקל הוניל (שלם), סוכר וגלוקוזה וממיסים עד לקבלת קרמל. בסיר נפרד מרתיחים שמנת וחלב. "עוצרים" את בישול הקרמל עם החמאה ומוסיפים את השמנת, החלב והמלח.
מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים 5 דקות נוספות (עד 121 מעלות צלזיוס). מסירים מן האש ושופכים מיד לצנצנות. חשוב לסגור את הצנצנות היטב ולהפוך אותן, כדי ליצור ואקום.
מכינים את האגוזי לוז: מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מסדרים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים למשך 5 דקות. מצננים וחוצים אותם.
ממלאים את הטארטים ומגישים:
מסדרים את אגוזי הלוז הקלויים בתוך הקלתיות האפויות (משאירים מעט אגוזי לוז חצויים, לקישוט הטארט בסוף לפני הגשה).
מעבירים את הקרמל המלוח לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 11 ומזלפים את הקרמל על גבי הטארט, אם ממרח הקרמל התקשה מאוד אפשר לחמם מעט במיקרוגל או להניח את הצנצנות באמבט מים רותחים עד שהממרח מתרכך.
מקשטים במעט אגוזי לוז ומגישים.

מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

הכירו את OptiMUM