Skip to content
טכנולוגיה לחיים

בראוניז שוקולד וגבינה עם טוויסט פירות יער

צילום: ירדן עדי

מצרכים

לבראוניז

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם סוכר חום בהיר
3 ביציםM
3/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית מלח דק
1 כפית תמצית וניל
65 גרם קמח לבן

לתערובת גבינה

100 גרם גבינת שמנת 30%
50 גרם סוכר לבן
1 חלמון ביצה M
100 גרם ריבת פירות יער (או תות)

אופן הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת 23*23 בנייר אפייה.
מכינים את שכבת הבראוניז: מוסיפים לקערת המיקסר חמאה מומסת וסוכר ומערבבים במהירות איטית עם מקצף.
מוסיפים פנימה ביצים, כל פעם אחת עד שהיא נטמעת .מגבירים מעט את מהירות המיקסר ומקציפים עד שהתערובת מתבהרת מעט.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת קקאו, מלח ותמצית וניל. מוסיפים
קמח ומערבבים רק עד לאיחוד.
יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים את הבלילה בצורה אחידה.
לאחר מכן מכינים את תערובת הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינת שמנת, סוכר וחלמון עד לקבלת תערובת חלקה.
בעזרת כף שמים תלוליות של מלית הגבינה מעל הבראוניז וגם תלוליות של הריבה. לאחר מכן, בעזרת סכין/קיסם מערבלים ומייצרים דוגמת שיש .
אופים במשך 35-40 דקות.