Skip to content
טכנולוגיה לחיים

טארטלט מון בלאן של אסטלה

טארטלט מון בלאן של אסטלה

מתכון לקינוח למתקדמים של אסטלה, שימתיק לכם את סוף השנה ניחוח של פריז.

טארטלט מון בלאן של אסטלה

לבצק הפריך:
80 גר' אבקת סוכר
10 גר' סירופ מייפל
180 גר' חמאה
50 גר' אבקת שקדים
250 גר' קמח לעוגיות
2 חלמונים גדולים

למרנג:
125 גרם חלבון טרי
125 +75 גרם סוכר דק

למרמלדת קומקוואט:
150 גרם קומקוואט חצויים ומגולענים (תפוז סיני)
1 ליטר מים
6 גרם סוכר
10 גרם מיץ לימון
10 גרם סוכר אינוורטי (סירופ מייפל)

לקרם וניל מסקרפונה:
325 גרם שמנת מתוקה
32 גרם סוכר
163 גרם מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל

לקרם ערמונים:
315 גרם מחית ערמונים
125 גרם שמנת מתוקה
10 גרם וויסקי
1 כפית תמצית וניל

מתכון לקינוח למתקדמים של אסטלה, שימתיק לכם את סוף השנה ניחוח של פריז.

אופן ההכנה:
הבצק הפריך: במעבד מזון מבלנדרים את כל המרכיבים עד לקבלת מחית חלקה.
מקררים היטב את המחית ומרדדים לעובי של 2 מ"מ.
מכניסים לתוך רינגים בקוטר 8 ס"מ, גובה 2 ס"מ
אופים אפיה מלטה במשך כ – 15 דקות על 150 מעלות
מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם 125 גרם סוכר.
בתום ההקצפה מוסיפים בקיפול את יתר הסוכר.
מזלפים כיפות בגודל של 3 ס"מ קוטר.
מייבשים בתנור ב100 מעלות כשעתיים. המרנג צריך לצאת יבש לחלוטין.
מרמלדת הקומקוואט: מרתיחים את הקומקוואט עם מים ומוסיפים מלח. מסננים.
מוסיפים את מיץ הלימון והסירופ. מבלנדרים, מרתיחים ומקררים.
מכינים את קרם הוניל מסקרפונה: מבלנדרים את כל החומרים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
מקררים היטב – שעתיים לפחות (4 מעלות)
מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
ממלאים תבניות "dome" – חצי כדור בקוטר 6.5 ס"מ – כ15 גרם
.להוסיף לתוכו כיפת מרנג ולהקפיא, את היתר מזלפים בזמן הרכבה על מרמלדת הקומקוואט.
קרם הערמונים: מבלנדרים בסבלנות את כל המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.
הרכבת המנה: מזלפים על גבי קילתית אפויה 15 גרם/1 כף מרמלדת קומקוואט. מקפיאים.
מוציאים מהקפאה, מזלפים כ- 20 גרם קרם וניל מסקרפונה על המרמלדה ומניחים מיד "dome" קפוא של קרם וניל
.מזלפים עם צנטר "ספגטי" קרם ערמונים, ולקשט עם חתיכה של ערמון מסוכר.

קרדיט תמונות ל- נופר בוגנים
קרדיט מתכון – אסטלה