Skip to content
טכנולוגיה לחיים

עוגת שוקולד קיצית ועשירה

עוגת שוקולד קיצית ועשירה

הקומיקאי ביל מוריי אמר לא מזמן: "שוקולד מגיע מעץ הקקאו. זה הופך אותו לצמח. שוקולד הוא סלט". אנחנו בהחלט תומכים בגישה הזו, ומוסיפים גם כי למזון הכהה האהוב עלינו יש גם מגוון של השפעות חיוביות על הרגשות, הנפש והמוח שלנו. ואם כבר שוקולד – אז אנחנו ממליצים לצרוך אותו בתוך עוגה עשירה בגרסה קיצית מהנה. בתיאבון!

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

150 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם חמאה
5 ביצים בגודל בינוני (M) מופרדות
140 גרם סוכר ( ½ כוס פחות כף)
קורט מלח
3 כפיות אבקת קקאו
90 גרם קמח ( ½ כוס קמח ועוד 2 כפות)
כפית אבקת אפיה

לקישוט:
2 אפרסקים או נקטרינות פרוסים

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה – שלב 1

חממו את התנור מראש ל-160 מעלות. בתנור עם חיישן האפייה PerfectBake יש לבחור תוכנית "עוגה בתבנית" (תחת "עוגה" בקטגוריה "עוגות, לחם, פיצה")
שברו את השוקולד לחתיכות קטנות והמיסו אותו עם החמאה בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי)

המצרכים: 150 גרם שוקולד מריר, 100 גרם חמאה

כלי מטבח: קרש חיתוך, סכין, קערה חסינת חום, סיר, כף עץ

אופן ההכנה – שלב 2:

הפרידו את הביצים.
שימו את החלמונים בקערת המיקסר. הוסיפו 60 גרם מהסוכר וקורט מלח והקציפו לבלילה קרמית חלקה.
הוסיפו את תערובת השוקולד והחמאה לבלילת החלמונים והמשיכו להקציף במהירות גבוהה.

מצרכים: 5 חלמונים, 60 גרם סוכר, קורט מלח, שוקולד וחמאה מומסים
כלי מטבח: מיקסר MUM5 עם וו הקצפה

אופן ההכנה – שלב 3:

ערבבו יחד את אבקת הקקאו, הקמח ואבקת האפייה.
הוסיפו את הקמח לבלילה החלמונים, השוקולד והחמאה והמשיכו לערבל במהירות גבוהה לזמן קצר, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים בבלילה.

בקערת מיקסר נפרדת הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה תוך כדי הוספת הסוכר הנותר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. קפלו בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים, השוקולד והקמח עד לאחידות.

המצרכים: אבקת קקאו, קמח, אבקת אפייה, 5 חלבונים
כלי מטבח: קערת ערבוב, כף, מיקסר MUM5

אופן ההכנה – שלב 4:

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית קפיצית משומנת בקוטר של 22 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 ° C כ- 35 דקות. בתנור עם חיישן אפייה PerfectBake התנור ייכבה באופן אוטומטי וישמיע צליל התראה עם סיום האפייה. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ שננעץ בה יוצא נקי עם מעט פירורים לחים. בגמר האפייה יש להשאיר את העוגה לצינון בתוך התבנית על מדף רשת.

כלי מטבח: תבנית קפיצית, קיסם עץ, מדף רשת

אופן ההכנה – שלב 5:

שטפו את האפרסקים וחתכו אותם לפרוסות. פזרו אותן על גבי העוגה בהתאם לטעמכם, בזקו מעט אבקת סוכר והגישו. ניתן לשלב פירות נוספים לפי הטעם.

המצרכים: 1-2 אפרסקים, אבקת סוכר
כלי מטבח: קרש חיתוך, סכין, מסננת

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש

סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.

בוש בפייסבוק!
בוש ברשתות החברתיות

עולם שלם של תוכן ייחודי, טיפים, מתכונים, מידע אודות המוצרים שלנו ופתרונות חכמים לחיי היום יום.

השירות שלנו

שירות יוצא דופן – לפני ואחרי הרכישה.
ומגוון רחב של אביזרים למוצרי בוש

מוקד שירות ארצי 2220*

+49 89 4590-3641

החוויה של בוש
החוויה של בוש

גלו איכות, שלמות ואמינות.

חפשו משווקים מורשים או מרכזי שירות באזור מגוריכם
איתור משווק

למציאת משווק של מוצרי החשמל הביתיים של בוש המשתתף בהטבות ובמבצעים שלנו