הקומיקאי ביל מוריי אמר לא מזמן: "שוקולד מגיע מעץ הקקאו. זה הופך אותו לצמח. שוקולד הוא סלט". אנחנו בהחלט תומכים בגישה הזו, ומוסיפים גם כי למזון הכהה האהוב עלינו יש גם מגוון של השפעות חיוביות על הרגשות, הנפש והמוח שלנו. ואם כבר שוקולד – אז אנחנו ממליצים לצרוך אותו בתוך עוגה עשירה בגרסה קיצית מהנה. בתיאבון!
150 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם חמאה
5 ביצים בגודל בינוני (M) מופרדות
140 גרם סוכר ( ½ כוס פחות כף)
קורט מלח
3 כפיות אבקת קקאו
90 גרם קמח ( ½ כוס קמח ועוד 2 כפות)
כפית אבקת אפיה
לקישוט:
2 אפרסקים או נקטרינות פרוסים
מעט אבקת סוכר
חממו את התנור מראש ל-160 מעלות. בתנור עם חיישן האפייה PerfectBake יש לבחור תוכנית "עוגה בתבנית" (תחת "עוגה" בקטגוריה "עוגות, לחם, פיצה")
שברו את השוקולד לחתיכות קטנות והמיסו אותו עם החמאה בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי)
המצרכים: 150 גרם שוקולד מריר, 100 גרם חמאה
כלי מטבח: קרש חיתוך, סכין, קערה חסינת חום, סיר, כף עץ
הפרידו את הביצים.
שימו את החלמונים בקערת המיקסר. הוסיפו 60 גרם מהסוכר וקורט מלח והקציפו לבלילה קרמית חלקה.
הוסיפו את תערובת השוקולד והחמאה לבלילת החלמונים והמשיכו להקציף במהירות גבוהה.
מצרכים: 5 חלמונים, 60 גרם סוכר, קורט מלח, שוקולד וחמאה מומסים
כלי מטבח: מיקסר MUM5 עם וו הקצפה
ערבבו יחד את אבקת הקקאו, הקמח ואבקת האפייה.
הוסיפו את הקמח לבלילה החלמונים, השוקולד והחמאה והמשיכו לערבל במהירות גבוהה לזמן קצר, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים בבלילה.
בקערת מיקסר נפרדת הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה תוך כדי הוספת הסוכר הנותר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. קפלו בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים, השוקולד והקמח עד לאחידות.
המצרכים: אבקת קקאו, קמח, אבקת אפייה, 5 חלבונים
כלי מטבח: קערת ערבוב, כף, מיקסר MUM5
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית קפיצית משומנת בקוטר של 22 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 ° C כ- 35 דקות. בתנור עם חיישן אפייה PerfectBake התנור ייכבה באופן אוטומטי וישמיע צליל התראה עם סיום האפייה. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ שננעץ בה יוצא נקי עם מעט פירורים לחים. בגמר האפייה יש להשאיר את העוגה לצינון בתוך התבנית על מדף רשת.
כלי מטבח: תבנית קפיצית, קיסם עץ, מדף רשת
שטפו את האפרסקים וחתכו אותם לפרוסות. פזרו אותן על גבי העוגה בהתאם לטעמכם, בזקו מעט אבקת סוכר והגישו. ניתן לשלב פירות נוספים לפי הטעם.
המצרכים: 1-2 אפרסקים, אבקת סוכר
כלי מטבח: קרש חיתוך, סכין, מסננת
סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.