העניין בבישול יכול וצריך להתחיל בגיל צעיר – ערבו את הילדים בסידור המרכיבים לקראת הבישול, קטיפת עשבי תיבול, מדידת הרכיבים וערבובם בקערה. תוך כדי כך תנו להם לקבל החלטות קטנות בעצמם כדי להעצים אותם. ככל שהם יבשלו יותר, כך הם ילמדו יותר ויפתחו מיומנויות גבוהות יותר, רק זכרו להקפיד לעודד אותם תוך כדי כך כדי לגרום להם להיות סקרנים ומעורבים יותר.
גם בתקופות עמוסות, נסו לערב את הילדים במטבח. גם אם יש לכם זמן "רק" להכין שייק בוקר בריא ביחד. בימים פנויים יותר, כמו חופשות או סוף שבוע, לכו איתם גם לקניות וערבו אותם בהחלטות לגבי התפריט והמנות שתכינו ביחד. כך יהפוך הבישול המשותף לאירוע מיוחד
ככל שתקדישו זמן רב יותר לחוויות הבישול עם הילדים, תראו עד כמה הם מצפים לפעם הבאה. הנחו אותם להשתמש בחושים שלהם: לטעום, לגעת ולהריח את מרכיבי המנות. תעודדו אותם, תגרמו להם להבין שהם לא צריכים לאהוב הכל, אבל תמיד שווה לנסות.