Skip to content
טכנולוגיה לחיים

מרק בצל צרפתי

מרק שהוא הצגה! ריחני, מפתיע ומרשים

מרק בצל

חומרים ל-4-6 מנות:
6 בצלים זהובים
3 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
צרור קטן של גבעולי תימין
1 כוס יין לבן, יבש או חצי
1.5 ליטר ציר מרק או מים רותחים
2 גזרים שלמים
1 גבעול סלרי
1 עלה דפנה
2 פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת אמנטל מגוררת
6 ריבועי בצק עלים מרודד

מרק שהוא הצגה!

אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצלים במעבד מזון עם דסקית לפריסה עבה
2. בסיר מרק עם שמן וחמאה מטגנים את הבצלים במשך כחצי שעה מעל להבה בינונית, עד שהבצל מאבד נוזלים ומזהיב יפה.
3. מוסיפים תימין, יוצקים יין, מאדים אותו כמעט כליל ואז מוסיפים מרק או מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה מהירה באמצעות הפונקציה של חום גבוה בכיריים boost, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה או קצת יותר עד למיצוי הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
4. סמוך להגשה מחממים תנור ל-190 מעלות.
5. יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט גבינה ומכסים בבצק מרודד לעובי חצי ס״מ כך שיכסה את הקערית במלואה. מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעט אמנטל ואופים כרבע שעה או עד להזהבה יפה. מגישים מיד! כל סועד שובר את מעטה הבצק בעצמו.