מרכיבים ל4 מנות קינוח
4 תפוחים חמוצים
200 גרם דובדבנים קפואים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
16 צינורות קנלוני
1 כף חמאה לשימון התבנית
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
1 ביצה + 2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
50 גרם שקדים פרוסים
30 גרם פיסטוקים
אבקת סוכר
הכנה
זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפיה: 30 דקות
מחממים תנור ל 180°C במצב convection. שוטפים את התפוחים וקוצצים דק, וקוצצים גס את הדובדבנים. מערבבים את תערובת הפירות עם סוכר, קינמון ומיץ לימון. ממלאים את צינורות הפסטה עם תערובת התפוחים והדובדבן. מניחים את הצינורות אחד ליד השני בתבנית המשומנת בחמאה. מערבבים את השמנת המתוקה עם התוכן של מקל הווניל, הביצים והסוכר, ויוצקים מעל הקנלוני. מערבבים את השמנת החמוצה עד לקבלת תערובת חלקה, מברישים איתה את הקנלוני ואופים 30 דקות בתנור. קולים את השקדים הפרוסים ואת הפיסטוקים בתבנית נוןסטיק, בוזקים אותם יחד עם אבקת הסוכר מעל הקנלוני החם ומגישים מייד.
