מצרכים
500 גרם קמח לבן
15 גרם שמרים יבשים
40 גרם שמן זית
300 גרם מים
2 כפיות מלח
200 גרם גבינת צ׳דר מגוררת

לחמניות עננים ממולאות בגבינת צ׳דר– נטע לויה

אופן ההכנה
במיקסר מניחים את הקמח, שמרים ושמן זית ומפעילים על מהירות 3.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את המים עד שנוצר בצק. מוסיפים את המלח ולשים חמש דקות.
מכסים ומניחים להתפחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק אליו.
מרדדים לריבוע גדול.
מפזרים את גבינת הצ׳דר ומהדקים בעדינות שתדבק לבצק.
חותכים את הבצק לרצועות בעובי של בערך 4-5 ס״מ, וחוצים באמצע. מגלגלים כל רצועה ללחמניה (כמו ״שושנה״).
מניחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
מתפיחים חצי שעה נוספת.
מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות, עד הזהבה קלה. הבצק לא משחים מאוד וזה בסדר.
מברישים שוב בשמן זית ישר כשמוציאים מהתנור.
מחכים לפחות רבע שעה לפני שאוכלים.