מצרכים לתחתית: 
400 ג עוגיות לוטוס 
200 ג חמאה מומסת 
מצרכים למלית: 
4 מיכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27% 
1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל 
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
 
		
	הוראות הכנה: 
• מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים 
• משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 
• מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית 
• מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח 
• שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד 
• את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס) 
• מכסים ומכניסים למקפיא לכ30 דק 
• מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה 
• בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג 
• בתנועות קיפול מוסיפים את הקצת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב 
• מוציאים את התחתית מהמקפיא 
• יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה 
• מכניסים למקפיא לכ1 שעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין 
• לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה
הערות ושדרוגים: 
• אפשר להעשיר את טעם המלית עם מעט תמצית וניל ו/או קליפת לימון מגוררת • אם משתמשים בשמנת לא מתוקה מומלץ להוסיף למלית כוס אבקת סוכר 
• אני אוהבת להכין את העוגה מעוגיות לוטוס, אבל אפשר להשתמש בכל עוגיה וביסקוויט שאוהבים