מוס שוקולד גבינה ומוס גבינה בשכבות עם פרלין- סימה ביטון

למוס גבינה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
1 גביע מסקרפונה או גבינה לבנה לפי טעמכם
1/3 כוס סוכר
מקציפים שמנת מתוקה קרה מאוד, מאוד וסוכר עד ליצירת קצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות.
שומרים במקרר עד ההרכבה.

מוס נוטלה

אופן הכנה:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
1/3 כוס נוטלה בטמפרטורת החדר (חם יפיל את השמנת)
1 גביע גבינה מסקרפונה או גבינה לבנה 9%
לשכבה בין הקומות:
300 גרם אגוזים מסוכרים מכל סוג אהוב

אופן הכנה:
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת והסוכר עד שהיא במרקם של קצפת רכה. מוסיפים נוטלה בטמפרטורת החדר (לא חמה ולא קרה) וממשיכים להקציף עד שנוצר מוס שוקולד יציב, מוסיפים את הגבינה ושומרים במקרר עד ההרכבה.

מרכיבים:
מניחים בתחתית הכלי אגוזים מסוכרים או עוגה או בראוניז מפוררים מה שאוהבים, מזליפים שכבה של מוס גבינה, מפזרים אגוזים ושוב מוס נוטלה.
מכסים בשכבה של אגוזים ושוב מזלפים מוס, מעל השכבה האחרונה מפזרים קקאו ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.

הערות ושדרוגים
המוסים רכים וכייפים, אם אתם אוהבים אותו יותר יציב אפשר להוסיף 1 כף אינסטנט פודינג וניל בזמן ההקצפה.
אם הנוטלה התקשתה לכם בצנצנת אפשר להעביר אותה לקערה ולחמם במיקרו 10 שניות. חשוב רק להוסיף אותה לשמנת (בהקצפה) כשהיא לא חמה אחרת היא תגרום לקצפת לא להקציף.