Skip to content
טכנולוגיה לחיים

אמרו לא לבזבוז אוכל: כיצד לשמר את המזון שלכם ולהפיק את המרב מהשאריות

אחת המשימות שלנו ב-Bosch היא לתמוך בכם במסע שלכם לעבר סגנון חיים בר-קיימא ובריא יותר - צעד אחד קטן בכל פעם, משום שלכל פעולה קטנה יכולה להיות השפעה גדולה. זו הסיבה שאנו מאמינים בתרומה בעלת ערך לצמצום בזבוז המזון באמצעות שימוש בפירות וירקות טריים ושימורם באופן הטוב ביותר. מכיוון שבזבוז מזון הוא בעיה רלוונטית מאד בקנה מידה גלובלי. למה זה חשוב:

להסתכל על מזון בפרופורציות הנכונות.

בזבוז מזון הוא בעיה עולמית - בעיה השוקלת 1.3 מיליארד טון בשנה.
כן... זו לא טעות. 1.3 מיליארד טון של מזון הולכים לאיבוד או נזרקים מדי שנה, מזון שניתן היה לאכול אותו.1. מדובר בערך ב-30% מן המזון המיוצר לצריכה אנושית בכל רחבי העולם2.

חשבו על כל הפירות, הירקות והשאריות במקררים ביתיים, אותם ניתן היה לאכול!
למעשה, כמות המזון המבוזבז לנפש באירופה ובצפון אמריקה עומדת על 95-115 ק"ג בשנה1.
לא זו בלבד שבזבוז מזון שווה לבזבוז כסף, עבודה ומשאבים המושקעים בייצור המזון, אלא שהוא משפיע באופן שלילי גם על שינוי האקלים.
פליטות גזי החממה הקשורות למזון ההולך לאיבוד או מבוזבז בסופו של דבר מסתכמות בכ-4.4 גי'גה טון של פליטות גזי חממה בשנה3.

אם נשים 4.4 ג'יגה טון בפרופורציה: זו כמות השווה ל-2.2 מיליארד מכוניות בקירוב - מדהים, נכון?
אבל הדבר הנהדר הוא שכל אחד יכול לתרום עם פעולות קטנות כדי להפיק את המרב מן השאריות, כגון בשר או דגים מבושלים, כדי שנפעל כולנו ליצירת עתיד בר-קיימא.

קנייה חכמה מסייעת להארכת חיי המדף.

לצאת לקניות של מצרכים כשאנחנו רעבים, מתוחים או בלי רשימה מתוכננת היטב - זה קורה לכולנו.
אבל אחד המפתחות לקנייה חכמה ויעילה הוא לתכנן מראש ולדעת כיצד לאחסן מזון בצורה הנכונה כדי להפיק את המרב מחיי המדף שלו.

קחו לכם מעט זמן וחשבו פחות או יותר מה המנות שתרצו להכין בשבוע הקרוב.

לאחר מכן, הסתכלו במקרר שלכם. - תופתעו לגלות אריזת גבינה סגורה שאתם לא זוכרים שקניתם בשבוע שעבר. לכן עליכם לדעת אילו פריטים יש לכם עדיין בכמות מספקת כדי להימנע מאגירת מלאי רב מדי מוקדם מדי.

עכשיו הכינו רשימת קניות של המרכיבים שאינם נמצאים ברשותכם ושלאתם זקוקים כדי להכין את המתוכנים שאתם מתכננים לשבוע הקרוב.

טיפ מהמקצוענים: לכו על מנות עם מרכיבים משותפים. כך תוכלו להבטיח, למשל, שתנצלו את הכרובית הגדולה, גביע השמנת או הירקות שלכם עד תום.

ולגבי יציאה לקניות כשאתם רעבים - הימנעו מזה.
תמצאו את עצמכם חושבים עם הבטן, לא עם הראש.

מה שנכנס ראשון, יוצא ראשון.

גם זה דפוס חשיבה פשוט אך אפקטיבי שיכול לעזור לכם להימנע מבזבוז מזון, וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לסדר קצת את המקרר.
כאשר אתם מאחסנים את המצרכים שקניתם, בצעו סבב של המזון במקרר ובארונות שלכם, כך שהמצרכים האחרונים שקניתם - ושחיי המדף שלהם ארוכים יותר - יעברו לחלק האחורי של המדף, ואילו המוצרים הישנים יותר יעברו קדימה. כמובן שמדובר בכלל אצבע, ויש להקפיד על תאריכי השימוש האחרונים והמומלצים של כל מוצר ומוצר.
למרות זאת, זהו עיקרון פשוט שיכול לעזור לכם לפקוח עין על המזון ולהימנע מבזבוז שלו, משום שכך תהיו מודעים יותר למה עליכם לצרוך או לבשל קודם.
גם ניקוי סדיר של המדפים במקרר יעזור לכם להיות מודעים למה שנמצא בפנים, ותופעת לוואי חיובית היא מקרר נקי והיגייני.

אחסנו ושמרו את המזון שבישלתם מראש.

קנייה אפקטיבית אין פירושה שאתם חייבים לבשל ארוחות בודדות המחולקות למנות באופן מושלם.
מנת הקארי הגדולה שהכנתם לפני מספר שבועות והכנסתם למקפיא היא הארוחה המושלמת ליום סגריר.
אנו ב-Bosch רוצים לאפשר לכם ליהנות מן הארוחות בהן השקעתם הרבה אהבה ומאמץ - בכך שניתן לכם את האפשרות לאחסן אותן באופן גמיש, תוך שמירה על הטעם והטריות שלהן.
זו הסיבה שיצרנו את מערכת האחסון בוואקום של בוש ההופכת את הבלנדר מוט וואקום לכלי עזר יומיומי במטבח שלכם, 2 ב-1.

הבלנדר כולל תמיד מערכת ואקום משולבת לערבול בוואקום. הצינור החיצוני מאפשר לכם גם להשתמש בבלנדר לאחסון בוואקום.

ניתן להפוך את הבלנדר הידני והמיקסר למכשירי ואקום באמצעות חיבור המשאבה בקליק אחד פשוט. כל המכלים אלה, התואמים מגוון רחב של פתרונות אחסון, כגון קופסאות ואקום ושקיות עם רוכסן, שכולן ניתנות לשאיבה בוואקום באמצעות פתח האוורור האינטגרלי. אם אתם רוצים ליהנות מהשאריות שלכם לארוחת צהריים בעבודה למחרת, פשוט שאבו החוצה את האוויר באמצעות משאבת הוואקום, אחסנו אותו במקרר או במקפיא ופשוט הכניסו את הקופסה למיקרוגל במשרד.

האריזה בוואקום לא רק שומרת על הטריות של הירקות, הפירות והשאריות שלכם למשך זמן רב יותר, אלא גם על הטעם והערך התזונתי שלהם.
אתם לא צריכים לדאוג יותר מכוויות מקפיא או גבישי קרח על האוכל שלכם, מכיוון שתנאי הוואקום מונעים מהם להיווצר.
הקפאת מנות קטנות יותר של אותה הארוחה מבטיחה שכל מה שתצטרכו לעשות הוא להפשיר את הכמות שאתם צריכים, וכך להפחית עוד יותר את הבזבוז. בנוסף למערכת האחסון בוואקום המקררים של Bosch, VitaFresh עם תא ה-‏C°‏0 והאטימה המיוחדת מפני לחות יכולים לעזור לכם להפחית עוד יותר את בזבוז המזון.

הפיקו את המרב מן השאריות שלכם.

כולנו מכירים את זה: אנחנו ניצבים מול המקרר ובוהים במנות קטנות של שאריות. אבל מה לעשות איתן?
זה הזמן המושלם להיות יצירתיים וליצור משהו חדש מן השאריות הטעימות שלכם.

נגיד שנשאר לכם קצת עוף צלוי וירקות מהברביקיו של סוף השבוע, אבל לא מתחשק לכם סתם לחמם אותם לארוחה הבאה שלכם. אתם יכולים להשתמש במרכיבים האלה מחדש בצורה מושלמת כדי להפוך אותם לארוחה חדשה. כל מה שאתם צריכים זה לערבב קצת פסטה, שמנת ואת התבלינים האהובים עליכם עם השאריות שלכם, והנה יש לכם מנת פסטה בשמנת חדשה וטעימה.

או מה לגבי פירות טריים מהגיחה האחרונה שלכם לשוק? כולנו יודעים שפירות יער טריים במיוחד עלולים להתקלקל מהר מאד. אבל אם תאחסנו אותם במכלי הוואקום שלנו, הם ישמרו על הטריות שלהם לאורך זמן.

תמיד תוכלו להכין שייק פירות טעים ומרענן בעזרת הבלנדר מוט שלכם.

** לאחר 24 שעות בהשוואה לערבול רגיל ללא ואקום. המחקר בוצע ע"י מעבדה בלתי תלויה ב-08/2018.
1 FAO. 2011. אובדן ובזבוז מזון גלובלי - היקף, סיבה ומניעה. רומא, 29 עמ' (זמין גם בכתובת http://www.fao.org/docrep/014/mb060e/mb060e00.pdf)
2 FAO. 2015. היזומה הגלובלית בנושא אובדן מזון והפחתת בזבוז. רומא, FAO. (זמין גם בכתובת http://www.fao.org/3/a-i4068e.pdf)
3. Rezaei, Maryam & Liu, Bin. 2017. אובדן ובזבוז מזון בשרשרת אספקת המזון. Nutfruit. 71. 26-27.