הגיוני להניח שהמדיח כלים שמנקה את הכלים שלנו אמור להיות נקי כל הזמן, הרי הוא מופעל עם חומר ניקוי ומים. אך למעשה, מדיח כלים לא מנקה את עצמו. אז איך מנקים מדיח כלים כדי שהוא ימשיך לשרת אותנו נאמנה ולנקות את הכלים בצורה הטובה ביותר?
אספנו עבורכם כמה המלצות וטיפים שיעזרו לכם לשמור על ניקוי המדיח באופן שוטף:
ניקוי ותחזוקה שוטפת של מדיחי כלים:
לפני שניגשים לניקוי מדיח הכלים, חשוב לדאוג למדיח בהתנהלות השוטפת שלנו בחיי היומיום. הקפדה על תחזוקה וניקיון שוטף תסייע בשמירה על תקינות המכשיר ותאריך את חיי המדף שלו. ישנם מדיחי כלים מומלצים אשר דואגים לניקיון המדיח בעבודה השוטפת שלהם, וזה ללא ספק מקל ותורם רבות לשמירה על המדיח לאורך זמן. המדיחים המתקדמים הללו מצוידים בתוכניות ניקוי אוטומטיות שמסייעות בשמירה על ניקיונו הפנימי, ולכן מומלץ לבדוק את הפונקציות האלו בעת רכישת מדיח חדש.
תחזוקה וניקיון קלים מתמיד עם מדיחי הכלים של BOSCH
מדיחי הכלים של בוש הם הבחירה המושלמת למי שמחפשים ניקוי קל, יעיל ונוח במיוחד. עם חומר הניקוי, על פי הוראות השימוש לצרכן, שמסיר שומנים ואבנית בצורה מושלמת – אפשר לשמור על המדיח נקי ורענן בלי מאמץ ובתדירות נמוכה יחסית, בין פעם בחודש וחצי לשלושה חודשים בלבד. בחלק מהדגמים אף תדלק נורה המתריאה על העת לבצע ניקוי של המדיח.
מעבר לנוחות בתחזוקה, למדיחי בוש יש מגוון יתרונות משמעותיים שהופכים את חוויית ההדחה לטובה במיוחד:
• ExtraDry: לחצן לייבוש אינטנסיבי במיוחד.
• VarioDrawer: מגירת סכו"ם עליונה לניצול מקסימלי של החלל הפנוי.
• Rackmatic: סלסלה עליונה מתכווננת לשלושה גבהים.
• Silence on Demand: פעולה שקטה במיוחד, פונקציית מהפחיתה את רעש המדיח ב-2-3 דציבלים. פעולה זו תאריך את פעולת המדיח בעד 30 דקות.
• Home Connect: שליטה חכמה מהנייד לחיים קלים יותר.
עם מדיחי הכלים של בוש, לא רק על השמירה תקינות לאורך שנים היא קלה יותר, אלא גם כל פעולה שנבצע בתהליך.
ניקוי ושמירה על המדיח כלים באופן שוטף
מומלץ להסיר שאריות גדולות של מזון על הכלים טרם הכנסתם למדיח, הסרה של לכלוך קשה יכולה למנוע את הצטברותם על גבי המסילות והגומיות. בנוסף יש להקפיד על תחזוקה שוטפת: שטיפת המסנן, וניקוי על פי הוראות השימוש, יעזור בשמירה על ניקיון המדיח ועל הריח הנובע ממנו, כמו כן ישפיע על ניקיון איכותי ומיטבי של הכלים שלכם.
חשוב לשים לב לגומיות האטימה ולמסילות המדיח, אלו אזורים המועדים לפורענות ואנחנו לא תמיד שמים לב ללכלוך שמצטבר שם, מומלץ לנקות את אותם האזורים בעזרת מטלית לחה ולמנוע הצטברות שומן ולכלוך. יש למלא בהתאם להוראות המדיח מלח לאבנית ונוזל הברקה, הצטברות של אבנית היא גם על הכלים אך גם בתוך המדיח, מצב שעלול לגרום לניקוי לא יעיל וסתימות.
עשה ואל תעשה בניקוי מדיח הכלים:
סידור המדיח - בטוח שיצא לכם כמה פעמים לנסות להכניס עוד צלחת או כוס למדיח הכלים אפילו שכבר לא נשאר לכך מקום, זאת טעות נפוצה. חשוב להקפיד על סידור המדיח בצורה נכונה ומיטבית, לא מומלץ להעמיס כלים אחד על גבי השני או להוסיף כלים קטנים מעליהם. חשיבות הסידור הנכון ישפר את זרימת המים בעת הפעלת המדיח, ניקיון הכלים יהיה אפקטיבי יותר וחיישן עכירות המים יעבוד כמו שצריך.
שימוש בחומרי ניקוי טבעיים – ישנם כל מיני שיטות ברשת לניקיון מדיח הכלים בעזרת חומרים טבעיים בלבד. חשוב לדעת כי אין לזה סימוכין וכי חומרים כאלו שלא נועדו לשימוש במדיח כלים אף עלולים לפגום בנירוסטה של המדיח או בחיישני הפיקוד. ההמלצה היא להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים למדיח הכלים וכמו כן להשתמש בתוכנית ניקוי עצמי של המדיח כמו למשל במדיח הכלים של בוש, שנועדה לשמור עליו ולהאריך את חיי השימוש בו.
כדי לשמור על מדיח הכלים שלכם לאורך זמן ולמנוע תקלות מיותרות, חשוב להקפיד על שגרת ניקיון ותחזוקה שוטפת. ניקוי המדיח בתדירות חודשית או לאחר מספר הדחות, בהתאם לתדירות השימוש ובהתאם להוראות השימוש לצרכן, יסייע בשמירה על איכות הניקיון של הכלים שלכם. בנוסף, מומלץ לבדוק את תוכניות הניקוי המוצעות במדיח בעת רכישתו, כדי להבטיח תחזוקה יעילה ושימוש ארוך שנים. שגרת ניקיון ותחזוקה נכונה תאריך את חיי המדף של המדיח ותספק לכם תוצאות ניקוי טובות יותר.